Skip to the main content
Home

Bert Plantagie

unieke design meubels
eerlijk persoonlijk advies
oneindig veel mogelijkheden

Het verhaal achter Bert Plantagie

Bert Plantagie, gevestigd in Cuijk (Nijmegen), is een oer-Hollands meubelbedrijf met een lange historie. De oorsprong gaat terug tot 1958, toen Johannes Smits ‘Smits Stalen Meubelen’ startte. Aanvankelijk richtte het bedrijf zich vooral op kampeer- en tuinmeubelen, maar in de jaren 80 specialiseerde Smits zich op meubilair voor vakantieparken, zoals Center Parcs en Duinrell, en zorginstellingen. In 2000 wordt het bedrijf overgenomen door Bert Plantagie, een ondernemer die zijn naam aan het bedrijf geeft en een nieuwe koers uitstippelt. De bert plantagie collectie wordt meer toegespitst op de consumentenmarkt met als leidraad subtiel design van onmiskenbare kwaliteit. En met succes. Inmiddels is bert plantagie een gevestigd merk, dat in vele woonwinkels in meerdere landen verkocht wordt. Ook de projectmarkt wordt nog altijd bediend met de ervaring van weleer.

De bert plantagie collectie bestaat uit tijdloze en tegelijk eigentijdse design meubelen. Het Dutch Design meubelmerk behoort tot de top van Nederlandse meubelproducenten. In samenwerking met getalenteerde designers als Stefan Steenkist, Frans Schrofer, Thijs Smeets en Hans Daalder is een brede collectie neergezet met maatwerk als speerpunt. De collectie van bert plantagie staat bekend om de vele mogelijkheden: de meubels worden op bestelling in eigen beheer met de hand vervaardigd en bieden een ongekend scala aan persoonlijke finesses als duo-stoffering, onderstellen op maat en in kleur, evenals vele optionele maatvoeringen. In Nederland is het hoofdkantoor gevestigd met de binnendienst & administratie, maar ook het designteam, de productontwikkeling en een grote afdeling logistiek & expeditie. De bert plantagie collectie wordt in meerdere landen verkocht en veelal met eigen vrachtwagens naar de geselecteerde dealers vervoerd.

typisch Bert Plantagie

  • Oer-Hollands bedrijf
  • met de hand vervaardigd
  • Oneindige mogelijkheden qua afmetingen, materialen en kleuren
  • Op bestelling gemaakt

Ervaar Bert Plantagie zelf:

maak een afspraak en kom langs!

Contactformulier

Binnen 1 werkdag bellen wij u terug.


Ontmoet Bert Plantagie, het gezicht achter het merk

In 2000 was Bert Plantagie, een ondernemer uit de rolluiken- en zonweringbranche toe aan een nieuwe uitdaging. Hij vond deze uitdaging in Smits meubelen, een bedrijf met meer dan 40 jaar ervaring in zitmeubels. Met de komst van Bert ging er weer een frisse wind waaien door het bedrijf…

lees verder over Bert Plantagie

Wilt u niets missen?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de nieuwste meubelen, de laatste trends en scherpe aanbiedingen.

Aanmelden nieuwsbrief

In ons privacybeleid staat vermeld hoe wij uw gegevens verzamelen en beschermen.