Millenerpoort designtapijten bij Mooi & More Wonen Barendrecht
Mooi & More

Millenerpoort

Het verhaal achter Millenerpoort

De Millenerpoort Designtapijten is een van de grootste producenten in Nederland op het gebied van ontwerp en fabricage van handgemaakte karpetten. Ieder karpet wordt exclusief voor u gemaakt. U bepaalt zelf de afmeting, de vorm de kleur en het design. Wanneer u in de uitgebreide kleurcollectie niet vindt wat u zoekt wordt wol geverfd in de door u gewenste kleur. De verkoper adviseert over de mogelijkheden van de diverse kwaliteiten. Er kan een kleurtoef of -staal worden aangevraagd van de gewenste kleurcombinatie of het dessin. Ook kan een computertekening van het karpet worden uitgewerkt. Als de tekening de staal of toef door u is goedgekeurd wordt de wol voor u besteld. De wol uit het wolmagazijn gehaald en van streng op coon gezet.

De karpetten worden gemaakt volgens de handtuftmethode. Hierbij worden woldraden m.b.v. het tuftpistool door het opgespannen doek geschoten. Voor aanvang van het tuften wordt het karpet uitgetekend op het doek. Eerst worden de lijnen van het karpet getuft en vervolgens worden de vlakken verder ingevuld. Naast een klassiek of een modern dessin kunt u bij De Millenerpoort Design Tapijten ook terecht voor een karpet in de door u gewenste kleurmêlering. Zo krijgt u de stijl die precies bij uw interieur past. De laatste fase van de productie is de afwerking. Afhankelijk van de kwaliteit wordt het karpet geschoren en de lijnen tussen de diverse vlakken worden gefreesd. Vervolgens worden alle randen van het karpet zorgvuldig afgewerkt. Met het bevestigen van het onderhoudsadvies is het karpet klaar voor verzending.

Naast handgetufte karpetten maakt De Millenerpoort Design Tapijten ook handgeknoopte tapijten. Deze worden gemaakt van 100% wol en hebben een rijke uitstraling. Het maken van handgeknoopte tapijten is een tijdrovend karwei. Iedere pool wordt met de hand op de juiste hoogte afgeknipt en vervolgens vastgezet. Er is een grote variatie aan kleurcombinaties en garendiktes mogelijk. Mogelijkheden: 100% scheerwol, melering van wol en linnen en 100%linnen. Alle tapijten worden ambachtelijk gemaakt. De wol wordt in strengen aangeleverd. Deze worden naast het gebruik van de natuurlijke kleur geverfd op de kleur naar wens. Afmetingen zijn onbeperkt bij handgetufte tapijten. Alle vormen zijn mogelijk.

Typisch Millenerpoort

Hollands fabrikaat
Met de hand getuft
Oneindige mogelijkheden qua afmetingen en kleuren
Alle vormen zijn mogelijk
Op bestelling gemaakt

Ervaar Millenerpoort zelf

maak een afspraak en kom langs!

Met het versturen van het formulier gaat u akkoord met het verwerken van de door u verstrekte informatie zoals vermeld staat in het privacybeleid.

Binnen 1 werkdag bellen wij u terug.

Star Icon
Unieke design meubels
Check Icon
Eerlijk en persoonlijk advies
Infinty Icon
Oneindig veel mogelijkheden

Behoefte aan gratis persoonlijk interieuradvies?