Quasar Holland designverlichting - Mooi & More Wonen Barendrecht
Mooi & More

Quasar

Het verhaal achter Quasar

De term 'Quasar' - eenvoudig gedefinieerd - betekent 'een rijzende ster'... Dit is het verhaal van hoe Quasar, een familiebedrijf in verlichting, een rijzende ster werd op de internationale verlichtingsmarkt en helderder dan ooit blijft branden, aangezien de collectie door de jaren heen ontwikkeld is tot een fantastische collectie.

Vader en oprichter Teun van Gammeren lanceerde Quasar voor het eerst internationaal in 1992, op Euroluce, Milaan. Destijds bestond de collectie voornamelijk uit gegoten metalen verlichtingsontwerpen, verkrijgbaar in drie afwerkingen: ruw aluminium, gepolijst aluminium en brons, waarbij elke afwerking zich leende voor één van de drie categorieën: klassiek, tijdloos of moderne sfeer. Hoewel de collectie sindsdien wel wat is veranderd, biedt Quasar tot op de dag van vandaag veel afwerkingen, waardoor elk ontwerp kan worden gebruikt in een klassieke, tijdloze of moderne sfeer.

De collectie wordt verrijkt door opmerkelijke ontwerpen van tal van Nederlandse ontwerpers, maar  ook van ontwerpers uit het buitenland. Dit heeft Quasar een enorme boost gegeven en meer internationaal erkend. In het begin werkte Quasar met drie collecties, voordat hij besloot ze allemaal samen te voegen tot één. Ze gingen ervan uit dat het niet nodig is om een ​​collectie te onderscheiden als alle modellen op zich sterk zijn. Sindsdien is de collectie van Quasar er slechts één geworden, maar met elk ontwerp nu een opvallende ster.

Tegenwoordig staan de zonen van Teun, Arjens & John aan het roer, die ervoor zorgen dat de grondbeginselen van Quasar worden gerespecteerd en daarop voortgebouwd wordt. Het bedrijf werkt samen met internationale ontwerpers van over de hele wereld. Elke nieuwe toevoeging aan de collectie is uniek, tijdloos en direct herkenbaar als Quasar-product.

Quasar is nu ook maatwerk verlichtingsspecialist, waardoor klanten de mogelijkheid hebben om elk Quasar-ontwerp aan te passen aan hun eigen specifieke projectvereisten. Dit alles heeft ertoe bijgedragen dat het bedrijf een sterke positie voor zichzelf heeft opgebouwd en een serieuze wereldspeler is geworden binnen de internationale high-end verlichtingsmarkt. Quasar hoort tegenwoordig bij de creatieve avant-garde in de decoratieve wereldwijde verlichtingsmarkt. In de toekomst blijft Quasar zich ontwikkelen, trends ver voorlopen en voortdurend zoeken naar mooie verlichtingsoplossingen.

Typisch Quasar

Ultiem design
Unieke ontwerpen
Gemaakt van de beste materialen
Op maat gemaakt

Ervaar Quasar zelf

maak een afspraak en kom langs!

Met het versturen van het formulier gaat u akkoord met het verwerken van de door u verstrekte informatie zoals vermeld staat in het privacybeleid.

Binnen 1 werkdag bellen wij u terug.

Star Icon
Unieke design meubels
Check Icon
Eerlijk en persoonlijk advies
Infinty Icon
Oneindig veel mogelijkheden

Behoefte aan gratis persoonlijk interieuradvies?